Bútor Magazin Sopron

Elegáns svéd stílus – IKEA hálószoba bútorok

Ki ne szeretne egy olyan oázist, ahová félrevonulhat, feltöltődhet és inspirációt gyűjthet? Erre a legalkalmasabb hely a hálószoba, hiszen a pihenőidő jelentős részét itt töltjük. Az IKEA hálószoba bútorok nemcsak azért népszerűek, mert letisztultságukkal egy új szintre emelik a svéd lakberendezést, hanem mindemellett rendkívül funkcionálisak is.

IKEA hálószoba bútorok – funkció és design

A tökéletes hálószoba bútorok mindenkinek mást jelentenek. Valaki odáig van a baldachinos ágyakért és az antik stílusért, némelyek irtóznak tőle. A svéd bútoráruházlánc inkább a vintage-rajongókat és a letisztult, egyszerű formák kedvelőit célozza meg, de őket maximálisan kielégíti. Nézzük, hogy néz ki a tökéletes háló, IKEA stílusban!

Ágyak, amikkel nem tudsz betelni

Az alvás meghatározza napodat. Egy jó alvás energikussá tesz, jobban tudsz koncentrálni a feladataidra és a kommunikációs képességeid is jelentősen javulnak. A rossz alvás épp az ellenkező hatást éri el, levertté tesz, fáradékonnyá és frusztrálttá. Tehát a megfelelő ágy kiválasztása kulcsfontosságú.

Arról már korábban is írtunk, hogy mely dolgokra érdemes odafigyelned az ágy vásárlása előtt. A kényelem talán fontosabb, mint a dizájn, azonban a legjobb, ha megtalálod az arany középutat. Az IKEA ágykereteiben az a legjobb, hogy nem kell kompromisszumokat kötnöd, ráadásul kicsi és nagy hálószobában is egyaránt jól mutatnak. Arról nem is beszélve, hogy a hagyományostól a rusztikusabb darabokig többféle színben és formában találhatsz ágyakat.

A Songesand ágykeret például a klasszikusabb vonalat követi, magas lábainak köszönhetően pedig kényelmes és remekül szétnyújtja a kisebb teret is. Kapható fehér és barna színben , így rusztikusabb vagy vintage jellegű hálóban egyaránt jól mutat.

A Malm inkább letisztult és elegáns – pláne fehér színben -, ami nagyon jól passzol a pasztelesebb, világos hálószobákba.

A Brimnes – főleg az ötletes tárolási megoldásoknak köszönhetően – a legjobb választás kisebb méretű hálókba.

Az pedig, hogy a fekhelyekhez milyen matracokat választasz, már leginkább az egyéni preferencia kérdése, hiszen valakinek a keményebb, valakinek a puhább ágybetétek jönnek be. Ha még ez sem lenne elég, akkor a matracra helyezhetsz fekvőbetétet is, így minden éjszaka tökéletes kényelemben telik majd.

Természetesen arra is érdemes odafigyelni, hogy a takaró és a paplan ne legyen túlságosan harsány, inkább simuljon bele a dizájnba. Az áruház remek kockás vagy semleges mintázatú darabokat kínál, amik nagyon jól mutatnak az ágyakon.

A tökéletes tárolás szinte láthatatlan

Az IKEA jó értelemben bizony lustává teszi az embert, hiszen a legtöbb darabhoz – így például az ágykeretekhez is – komplett sorozatokat kínálnak. Éppen ezért kiválóak ezek a bútorok azoknak, akik nem annyira kreatívak a lakberendezés terén.

Az előbb már említett Songesand-sorozatban nemcsak ágykeret található, hanem éjjeliszekrény, 4-, illetve 6-fiókos szekrény és egy teljes alakos, tükrös gardróbszekrény. Csak az igényeid és a hálód mérete szabja meg, hogy melyekre van szükséged.

Ehhez hasonlóan a Malm-sorozathoz is tartozik egy 2-fiókos, 4-fiókos, 6-fiókos szekrény, fésülködő asztal és egy nagyon dizájnos, kihúzható íróasztal.

A Brimnes sem okoz csalódást, hiszen minden megtalálható, az előző szettekhez hasonlóan. Sőt, mivel a bútorokat leginkább kisméretű szobákhoz tervezték, egy mini fésülködőasztal is helyet kapott a gyűjteményben.

Fontos kiemelni, hogy ezek a koncepciók nincsenek kőbe vésve, kedvedre variálhatod a darabokat, hiszen egyik-másik remekül kiegészíti a különböző szetteket, sőt néha jót is tesz a változatosság.

Ha mégis sorozatot választottál, de úgy érzed, hogy túlságosan homogén az enteriőr, akkor feldobhatod egy csíkos szőnyeggel, vagy egyéb kreatív kiegészítővel.

Fontosak a jó fényviszonyok

A hotelek kényelmét idézik az ágyra csíptethetős kisebb lámpák, ráadásul az esti olvasáshoz is kiválóak. Ha pedig az egész szobát betöltő ragyogásra vágysz, akkor elengedheted a fantáziádat, hiszen szinte minden igényt kielégítő darabok közül választhatsz. A retro, a vintage és a modern lámpák éppúgy megtalálhatóak, mint a klasszikus vonal képviselői.

Az IKEA hálószoba bútorai tehát nem akarnak többnek látszani, mint amik. Egyszerű vonalvezetésű, minőségi darabok, mindenféle cicoma és díszítőelem nélkül. Ha van kedved és érdekelnek a különböző lakberendezési stílusok, akkor nézd meg az inspiráló ötleteket, ahol rengeteg letisztult és meghökkentő hálóbelsőt találhatsz.